Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست مشترک رییس دانشگاه مالک اشتر و سرپرست و معاونان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نشست مشترک «ابوطالب شفقت» رییس دانشگاه مالک اشتر و حجت الاسلام والمسلمین «سید محمد نقیب» سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و معاونان دانشگاه امروز(شنبه 21 اردیبهشت) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست حجت الاسلام والمسلمین نقیب با بیان این که در حال حاضر 6 هزار دانشجو در حال فعالیت علمی و پژوهشی در دانشگاه۴ علوم و معارف قرآن کریم هستند، گفت: تعداد 13 هزار دانشجو هم از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.


وی افزود: این دانشگاه کاملا قرآنی است و تعداد 80 عضو هیأت علمی و قریب به یکهزار استاد حق التدریس در این دانشگاه در حال فعالیت هستند و فضای دانشگاه بسیار نزدیک به حوزه علمیه است و دانشجویان مؤمن و متدین در این دانشگاه تحصیل می کنند.


سرپرست دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تعداد دانشجویان دکترای در حال تحصیل را 50 نفر، کارشناسی ارشد را قریب به 1800 نفر و تعداد افراد مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی را بیش از 4 هزار نفر عنوان کرد.


وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای با سازمان سمت در مورد تدوین متون درسی، بیان داشت: از تعداد متون های ارسال شده به این سازمان 10 درس مورد تأیید قرار گرفته است.


حجت الاسلام والمسلمین نقیب ادامه داد: مجوز تأسیس دانشکده در کشورهای خارجی نیز اخذ شده  و می توانیم این امکان را فراهم کنیم که دانشجوی خارجی جذب کنیم که در آینده این اقدام صورت خواهد گرفت.


در ادامه نشست، شفقت، رییس دانشگاه مالک اشتر با بیان این که دانشگاه مالک اشتر، دانشگاه مهندسی دفاعی است و هم اکنون 2500 دانشجوی کارشناسی ارشد و 600 دانشجوی دکتری در این دانشگاه در حال فعالیت علمی پژوهشی هستند، گفت: وظیفه ما پشتیبانی از واحدهای تحقیقاتی است.


وی تولید 6 نشریه علمی پژوهشی و کتاب های بسیار علمی را از دیگر فعالیت های دانشگاه مالک اشتر دانست و افزود: حدود 500 محقق در دانشگاه مشغول تولیدات پژوهشی هستند.


ریس دانشگاه مالک اشتر با اشاره به این که جامعه دانشگاهی به علت ناآشنایی، عدم درک یا ثقیل بودن و آموزش ندیدن به فضای قرآنی ورود نمی کنند و یا کمتر ورود دارند، ادامه داد: اگر بتوانیم اساتید را به سمت موضوعات قرآنی سوق دهیم بسیاری از آسیب های موجود برطرف خواهند شد و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در این زمینه می تواند یاری گر ما باشد.


وی تدوین و تولید مجلات مشترک علمی پژوهشی در عرصه های قرآنی، تشکیل انجمن قرآنی با حضور اساتید دو دانشگاه، تقویت فعالیت های قرآنی در دانشگاه و تشکیل کمیته مشترک بین دو دانشگاه در گام دوم انقلاب را از فعالیت هایی دانست که می سود انجام داد.


در بخش پایانی این نشست حجت الاسلام حسین تاج آبادی، عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي مالك اشتر نیز با اشاره به راه اندازی مرکز مطالعات علم و دین در دانشگاه مالک اشتر، اظهار داشت : می توانیم در این مرکز از اندیشه های دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم استفاده کنیم و همچنین نیازهای علمی دانشگاه را در زمینه های مورد نیاز تأمین کنیم.


وی تبادل اساتید در عرصه های علمی پژوهشی به ویژه در موضوعات قرآنی را بسیار ضروری دانست و افزود: می توانیم از این اساتید در برگزاری کرسی های نظریه پردازی نیز بهره مند شویم.


در پایان این نشست مقرر شد، تفاهم نامه ای بین دو دانشگاه در زمینه های مختلف علمی پژوهشی تنظیم و به امضای طرفین برسد.

پایان پیام/549

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان برجام ماه مبارک رمضان خبرگزاری شبستان نماز جمعه اردبیل قرآن کریم رونق تولید اصفهان خطبه های نماز جمعه شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۴۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،شجاعی در این کتاب نظر به اهمیتی که برای این فراز از نهج‌البلاغه به عنوان منشور و آئین‌نامه حکومت اسلامی قائل بوده‌ است، آن را به صورت مجزا در قالب کتابی آورده است.

شیوه ترجمه این متن ارائه همزمان متن با ترجمه است. شجاعی در صفحات این کتاب متن فارسی و به دنبال آن و در کنارش، متن عربی این نامه را قرار داده است و سعی کرده با استفاده از ساده‌ترین و شیواترین عبارات از عهده ترجمه این اثر برآید. نکته قابل توجه در این ترجمه آهنگین بودن آن و تلاش برای ارائه متنی است که بی‌آنکه به دنبال روایتی شاعرانه در ترجمه باشد توانسته آهنگی حماسی به خود بگیرد و به شکلی خاص عبارات را در پی هم و به منظور ترجمه قرار دهد.

شجاعی که پیش از این نیز در حوزه ترجمه آثاری همچون ترجمه برخی از ادعیه را در قالب کتاب عرضه کرده است، در این اثر تازه به تناسب و اقتضای محتوا سعی کرده تا اثری را پدید بیاورد که همانند متن عربی آن، صلابت یک نامه و در عین حال شورانگیزی توصیه‌های دنیوی و اخروی آن را در خود دارا باشد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه درباره این کتاب مقدمه‌ای است که شجاعی برای این اثر تالیف کرده است. او در مقدمه خود به نوعی هدف از حکومت در اسلام و آنچه به عنوان خلافت و حکمرانی در این آئین بر مسلمانان رفته را مرور و در ادامه از زبان خود درباره منشور حکومت علوی و اسلامی که برگرفته از نهج البلاغه است و در نامه حضرت امام علی(ع) به مالک اشتر متبلور می‌شود نکاتی را بیان کرده است.

شجاعی در این مقدمه که برای فهم محتوای این نامه، متنی کارساز و دقیق به شمار می‌رود، نخست تقسیم بندی حکومت اسلامی به دو شیوه حکومت برگرفته از اسلام علوی و حکومت برگرفته شده از اسلام اموی را معرفی و ترسیم می‌کند و برای هر یک از آنها نیز شاهد مثالی را برمی‌شمارد. در ادامه شجاعی با بیان مختصر ویژگی‌های هر یک از دو شکل از آیین مسلمانی و حکومت داری، به بایسته‌های و ضرورت‌های قواعد حکومت از منظر اسلام حقیقی اشاره کرده و ‌نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر را نماد و سمبل خلق این قواعد معرفی می‌کند و از مخاطب می‌خواهد این فرمان را به عنوان شاخصی برای بررسی رفتارهای دولت‌مردان مورد استفاده قرار دهند و با آن دست به شناسایی و واکاوی کارنامه عمل آنها بزنند.

شجاعی همچنین از این عهدنامه در بخشی از مقدمه خود به عنوان مهمترین سند در حمایت از حقوق بشر در تمامی دنیا یاد کرده است و تاکید دارد که از ابتدای خلق بشریت تا کنون هیچ سندی به مانند این به تعریف حدود رابطه میان مردم و حکومت نپرداخته است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901728

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • برگزاری آزمون‌های تخصصی حافظان قرآن کریم در اهواز
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید